2015 Maj, september og november

21-05-2015

Vi starter fra Risvang Alle 29, 7.40 og er fremme ved Hüttener Berge kl. 10,00

Afgang efter 20 minutter

Vi sigter efter færgen ved Glücksstadt

Vi skal ramme en motorvej ved Bremerhafen der skal være vor vej til Harlingen i Holland.

En skøn by med kanaler og mange gamle skibe i havnen. Inden vi nåede helt frem sagde elektronikken i Mercedesen at den manglede en liter olie, den havde lige fået 6,5 liter på ved eftersynet.

Vi fik god steak med pebersovs og hjemmelavede pommes

Den 22-05-2015

Vi startede fra Harlingen kl. 09.40 og havde næsen rettet mod Alkmaar en hollandsk kystby med ostemarked om fredagen som det er netop i dag. På vejen skulle over dæmningen og ved et ophold her talte jeg med mekanikeren om havde glemt en liter, men det mente han ikke, men jeg kunne godt hælde en ekstra liter på. Det gjorde jeg nu ikke.

Det var en oplevelse, osten kommer ind med små både og losses ved markedet i byen og her bæres de af to ostesvende ind til omladning på pladsen.

Du kunne selvfølgelig også købes og i flere varianter samtidig,

Der var samtidig marked så alverdens tingeltangel kunne købes, herunder hollandske træsko og meget andet

Efter en kort rådslagning blev vi enige om en kanaltur, og det var virkelig en fornøjelse, den tog næsten en time, broerne vi skulle igennem var så lave at vi hver gang skulle dukke os og enkelte gange måtte vi ned og ligge på knæ i båden.

Herefter tog vi en gåtur i byen og det er svært at forklare, men byen er jo forsynet med den ene kanal efter den anden, så Venedig kan vi godt glemme et besøg.

Så satte vi næsen efter Delft.

På vejen fik jeg desværre et sekundblund på motorvejen, det resulterede i en halv vognbane til venstre og en trafikant der ikke var tilfreds, men det skete ikke andet end jeg kom tilbage i rette spor.

Vi fandt hotellet og fik et stort værelse med en kingsize-seng med en kingsize-dyne, det var fru alfang ikke tilfreds med, endvidere var der ingen håndklæder i normal størrelse, kun badehåndklæder, det blev der klaget over, og promte en halv dyne og to vaskeklude, det kunne vi kun le af.

Da vi skulle spise ville vi spise på hotellet da det var det hurtigste, men så fik piben en anden lyd, det var en kineserrestaurant med kineser musik, de gæster der var der spiste med pinde, så vi tog bilen og kørte et par kilometer ind til Delft. Vi  sigtede efter et p-hus og fandt det hurtigt, og det tog ikke lang tid før vi fandt stedet hvor vi skulle spise, vi fik en steak med rødvinssovs pommes og lidt salat.

Det er godt nok en stort hotel med fri internet, men at sende og modtage mails via Outlook den kunne ikke lade sig gøre.

Morgenbordet ved morgenmaden var ikke de firet stjerner værdigt, her søndag morgen manglede der opfyldning på stort set alle fade og skåle, kl. 8.45, var der ingen blødkogte æg, ingen røræg, men kom dog lidt senere, en risret kineserne spiser manglede, mange gik forgæves til det de kalder rundstykker, der skal 3-4 stk. til for at få størrelsen af et dansk rundstykke, pålæg manglede i flere varianter.

Vi har fundet flere mangler på et 4****, hylder i skabet, knage til overtøjet på værelset, dårlige sengelamper, meget få bøjler, stadig ingen håndklæder.

23-05-2015

Vi tog i dag på bytur i Delft, det startede med lidt regn da vi kom til byen, men det fortrød det ret hurtigt.

Så vi blev ikke våde af de få dråber, vi tog også en kanalrundfart, den tog 45 minutter, den var ikke så spændende som den i Alkmaar.

Efter en tre timers travetur købte vi to kager og tog på hotellet for at få kaffe og kage.

 24-05-2015

Vi to i dag til Haag, vi skulle se en miniby, og det var en omformning af Legoland.

Det var absolut et besøg værd.

Vi skulle også besøge see-life, det et par kilometer nærmere havnen, men der var trafikkaos gennem hele området, det tog det meste af 45 minutter at komme i nærheden, og p-huset var total optaget med spæret indkørsel af ventende biler, så det droppede vi.

Vi satte næsen mod Delft.

25-05-2015

Vi skulle en tur syd på i dag, bl.a. besøge en by Zierikzee, men inden da skulle vi igennem Rotterdams havneområde, det kan man slet ikke fatte før det er set i virkelighed, byen Zierikzee har 11.000 indbyggere og med over 400 gamle velbevarede bygninger, en gåtur gennem byen og en kop kaffe og the med æblebagværk, det var en oplevelse, men grænsen var nået når kirken skulle have 3,5 € for at besøge kirketårnet. Så der var jeg ikke oppe.

Herefter kørte vi mod byen Dordercht, som er den ældste by i Holland (1220) med 120.000 indbyggere. Vi fik tanket diesel, da blev vi enige om at dagen snart var ved at forsvinde for os, og mange gamle vindmøller skulle vi se, så vi satte næsen efter Kinderdijk, det var et betagende syn, møllerne indgår i Hollands værn mod oversvømmelser, sidst ved stormfloden i 1953 viste møllerne sin eksistens værdig, de fungerede perfekt. Vi fandt en vejkant nord for hele området og fik fotograferet alle møllerne.

Så fandt vi vejen hjem til Delft.

26-5-2015

Så er vi på vej til Boppard, det gik strygende, men temperaturen var ikke over 15 grader.

Vi blev modtaget af den gamle indehaver og den nye, så det kunne ikke være bedre.

Ellers gik resten af dagen med at genkende byen, og der var ikke sket mange forandringer her.

Vi spiste på hotel Eberthor, vi fik Winersnitsel med brasede kartofler og en stor portion salat.

27-05-2015

Vi tog på indkøb i Koblenz, jeg skulle have et par nye sko, men de havde ikke nogen med kraftig gummisål, så det fik vi ikke meget ud af.

Vi kørte så med Cochen for at se på shorts til mig, det fandt vi og 3 par for at det ikke skulle være helt forgæves. Desuden beslutte vi at købe en fødselsdagsgave til den snart 70 årige Birthe, hvis hun vil have den byttet kan hun få et gavekort på 400 til hvor hun ønsker det.

Så var vi på jagt efter spillekort, vi fandt nogle i Sankt Goar, nu må vi se om det kan bruges.

Vi spiste på hotel Eberthor, vi fik mørbradsteak med brasede kartofler og en stor portion salat.

28-05-2015

Vi satte turen øst på mod en by der hed Bad Ems, og Limburg an der Lahn, en smuk en meget smuk by, som vi så på efter vi måtte konstatere at Skibstunnelen i Weilburg ikke var et besøg værd.

Men Limburg var en by der var værd at besøge, der var så mange gågader den ene kønnere end dan anden, vi havde ændret retning så mange gange at vi havde lidt besvær med at finde p-huset, men det lykkedes dog.

Vi spiste på hotel Eberthor, vi fik Winersnitsel med brasede kartofler og en stor portion salat.

29-05-2015

Vi tilbragte dagen i Boppard, gik nogle ture i byen og langs vandet.

Vi fik selvfølgelig også vor lagkage og chokolade i torvets konditori.

De sidste indkøb blev foretaget og vin afhentet, først ved den nye leverandør af kabinett, alt var klar til udlevering, samt en gave der indeholdt en anden falske vin og et glas vingele. Da vi kom til Walter Perll, tror jeg faktisk han først skulle til at pakke flaskerne selvom han havde skrevet at det var reserveret og pakket, endvidere var den Riesling Auslese ikke i mere end 14 stk. bestilt var der 24. Og så her var der en gave to flasker vin.

I aften spiser vi på Hotel Bellevue, der var 7 tjenere til at betjene os gæster, men en venlig og hurtig betjening, vi bestilte en hvidvin ”liblich” og det var ikke et problem, og den smagte også godt. Så fik vi wienersnitsel af kalv, med petersillekartofler, det smagte godt men var ikke 8 € mere værd pr. stk.

30-05-2015

Så starter hjemrejsen, vi skal finde et hotel i Cloppenburg, der er ca. 394 km dertil, men til gengæld kun 500 til bage til søndagen inden vi er hjemme. Der var så meget kø så vi var først fremme kl. 14.45 med et gennemsnit på 78 km/t. Så kom der igen en ønske fra Mercedens elektronik at der skulle fyldes en liter olie på motoren, så det gjorde jeg ved den følgende tankstation.

Dejligt 4**** hotel stort værelse, flot badeværelse med alt hvad der manglede hos kineserne.

Vi spiste på restaurant ”Fleming” det var en katastrofe vi fik begge en Gordon Bleu, med brasede kartofler, den var så stor og smagte så godt at vi begge måtte sige nej til hvad vi ellers havde planlagt, nemlig pandekager med Grand Manier is.

13-09-2015 Güstrow

Vi er nu på hotellet ”Strandhaus am Inselsee” flot værelse og badeværelse det viser sig at det er bygget i 2013, maj måned, der er der åbnet for første gang, der er ikke noget der ser brugt ud. Størrelsen på værelset er fint, Philips fladskærm 28”, så det er ikke så ringe. Der er balkon af en passende størrelse med udsigt over søen.

Vi ankom kl. 13.30 og fik vort værelse med det samme, vi har kørt 500 km. Med et gennemsnit på 112 km/t.

Vi besøgte Güstrow i dag, reklamens magt er stor, der var ikke meget at komme efter, så i morgen bliver det en hurtig tur til byen og derefter Rostock.

Vi spiser her på hotellet i dag. Vi bestilte hønsebryst grillet på lavasten med gorgonzola sovs og så noget vi ikke forstod, men hvo intet vover intet vinder, det viste sig så, at det var en portion båndnudler så stor du ikke har set før, det smagte virkelig godt, men, men båndnudler er nu ikke brasede kartofler. Trip 513 km.

14-09-2015 Rostock og Stralssund

Solen skinne og der er her kl. 9.00 17,5º C vi besøgte centrum med markedspladsen vi også var på for mange år siden med installatørklubben, den lignede sig selv, parkerede i cityparkhuset, så det var lige ud til gågaden og i forbindelse indkøbscenter, der var meget nyt, vi handlede en del i gågaden og Karin fik to par støvler som hun havde søgt efter i to år.

Vi beslutte efter et kort ophold ved havnen at fortsætte mod Stralssund, her parkerede vi hos cityparkering i det fri, men meget tæt på centrum. En charmerende by mange gamle huse med hoveddøre men ikke ser til daglig Rådhuset.

Vi vendte snuden hjemad og vi havde ikke kørt mange kilometer før regnen strømmede ned, det var da et nydeligt træk at vente med regnen til vi skulle hjem.

I dag ville vi spise på Kurhotellet der ligge 500 meter fra hvor vi bor, em de server ikke kun pasta.

Vi fik begge et spyd med svinefilet og kyllingebryst der var grillet, dertil brasede kartofler og grøntsager der var varme, men det smagte virkelig godt og der var så meget at vi begge måtte levne.

15-09-2015 Teterow, Malchin, Neu Brandenburg, Neustrelitz

Teterow har ca. 8800 indbyggere, med byportene der er nænsomt restaurere og bevaret, det og markedspladsen er opstået efter 30-årskrigen, ringmur om hele byen.

En sød lille by, med torvedag i dag, med mange hyggelige sidegader med mange forretninger.

Der er store kirker i alle byerne, men vi ætter grænsen når de skal have 3€ bare for at besøge dem, er der fri entre, betaler jeg gerne 2€ for at få tilladelse til at fotografere.

Malchin, lille by med ca. 8.000 indbyggere, vi kørte lige gennem centrum, og fandt ingen interessante bygninger, så vi fortsatte mod Neu Brandeburg.

Neu Brandeburg, har ca. 65.000 indbyggere, byens udformning skyldes greve Johan von Brandenburg der fra 1248 gav byen den gitter formede planløsning af gadeforløbet.

Byens bymur og byporte overlevede samtlige krige næsten ubeskadiget.

Neustrelitz har ca. 21.100 indbyggere med en markedsplads der forbinder otte gader og er den største rundkørsel på ca. 120 m i bredden.

München 

November 2017

Vi kører til Hamburg Lufthavn og flyver til München, det er billigere end at tage toget på 1. klasse.

11.11.2015 

Vi startede onsdag den 11.11.2015  kl. 7.40 men skulle lige tanke diesel inden vi kunne fortsætte, så klokken blev faktisk 8.10 inden vi var på E45 på vej mod Hamburg Lufthavn.

Meget diset og meget trafik, vi var 2 timer og 15 minutter for at komme til Hüttener Berge,   der var ikke mange gæster, vi så en 300 g milka schokolade til 6,99€, vi har købt dem tidligere på tilbud til 1,99€.

Vi fortsætter mod lufthavnen og der er ca. 90 km tilbage.

Vi er fremme kl. 11,45, finder med lidt besvær vor p-plads. Næste gang skal det være et andet p-hus ter er tættere på terminalen.

Vi bliver tjekket ind uden problemer og kan nu gå til sikkerhedsindtjekning, her skal vi jo undersøges også på alle leder og kanter

Alt hvad jeg har i lommerne skal op og den bærebar skal i egen kurv, så som overtøj og trøjer, så skal vi bare selv gennem en scanner, Karin gik fint igennem, men jeg hade jo seler på med metalspænder så jeg skulle have en ekstra omgang, så kom vi igennem og kunne gå til gaten.

Der var god tid så vi fik os en chokocorsaint og en fanta i ventetiden, afgang var allerede forsinket med   minutter fra 14,30 til 14,45.

Men inden vi fik lov til at gå ombord var klokken allerede 15,00 og lettede i total tåge, dis til vi nåede flyvehøjde, da skinnede solen.

20 minutter før landingen var vi over Regensburg og så kunne vi se jorden i det klareste sollys, det var lidt mærkeligt men vi kunne se lysen fra bilerne som lignede små stjerner. Vi landede præcist efter en times  flyvning.

Så skulle vi jo have vore to kufferter, det tog nu ikke så lang tid, Karin havde mærket dem så de var nemt at spotte.

Hold kæft det er en stor lufthavn, vi skulle gå eller bevæge os på rullende fortov, det var lige ved at angribe mig bagfra, men vej hjælp af en anden Passager lykkedes mig at komme op fast grund undr fødderne.

Vi fik fat i en automat for at købe billet til toget, det skulle tage ca. 45 minutter til hovedbanegården, men ved en af stationer skulle vi holde t vente på en overhaling af et andet tog, så turen tog næsten en time.

Banegården er også stor og vi selvfølgelig ud i den forkerte ende, men vi kom forbi en turistinformation, og deres henvisning var at vi skulle lige ud på hjørnet og to færdselsfyr og så til venstre, det gjorde vi men i første omgang kunne vi ikke se hotellet, da vi havde gået et par hundrede meter var det der.

Vi fik vor plastikkort udleveret og gik til værelset, og det var som ønsket, stort og med et stort badeværelse i nyt look og moderne udgave, virkelig flot.

Da klokken blev så vi skulle finde vort spisested, gik vi kun ca. 500 meter hvor vi fandt Hotel Fleming med restaurant, og her fik vi en winersnitzel med brasede kartofler til og tyttebær, kødet var det rigtige, hold da helt op, det var lige så ve var ved at få tåre i øjnene, så godt smagte det, så vi tog en hurtig beslutning, her skulle vi spise igen i morgen og på fredag, bryllupsdagen.

Vi var åbenbart trætte efter den lange rejse, vi lukkede øjnene kl. 21,30 og jeg vågnede først kl. 07,02.

7.048 skridt i dag. 4,580 km.

12-11-2015

I dag torsdag, fik vi et morgen tag selvbord, det er lang tid siden vi har set et så stort udvalg og der var en betjening på så der var ikke en krumme der var synlig i mange minutter efter at gæsterne havde forladt bordet.

Vi havde besluttet os for en byrundtur i dobbeltdækker bus og det blev en stor tur til 22 € pr. næse, det ville tage ca. 2 timer, men på grund af de trafikale forhold varede det faktisk 2,5 timer men vi var omkring rigtig mange seværdigheder. Vi kom igennem den gamle bydel startende ved hovedbaneården, kunstgalleri, Odeonsplatz, forbi Huset for kunst, forbi fredens engel, forbi den Bayerske Landtag, derefter forbi Residenzen, så forbi Isartor, Marienplatz, forbi Viktualienmarked, forbi Sendingertor, til Stachus, forbi hovedbanegåeden, for at køre mod Schluss Nümfenburg, til BMW værket og Olympiapark, derefter gennem bydelen Schwabing, mod Siegertor, forbi Odeonsplatz igen og tilbage til Hovedbanegården igen.

Temperaturen i dag ligge omkring 16 grader, dobbeltdækkerbussens tag blev rullet tilbage på den sidste del af ture.n

Derefter tog vi lige et hvil på hotellet, før vi skulle på gåben i gågade området.  Vi ville også lige se hvor teateret lå som vi skal besøge fredag aften.

På vejen så vi også en Rossmann butik, så den ville vi besøge på hjemvejen.

Vi fik da købt lidt til Pippi og lidt Milka Kiks.

Vi skal nu snart ned og spise på restaurant Fleming.

10.924 skridt i dag. 7,100 km.

13-11-2015

Vi besøgte i dag Residenzen, det var en stor del kvadratmeter vi skulle igennem før vi kunne sige at det var færdigt. Vi skulle lige en tur på cafe inden vi vendte næsen hjemad.

Vi skulle jo se Ich war niemals i New York, på Deutsch Teater, det var en glimrende forestilling med god musik og et hæsblæsende tempo. Handlingen var noget tynd, men bortset fra det var det virkelig et godt show.

Vi skulle jo have desset til denne aften, men betjeningen var så langsom så vi faktisk måtte sluge den for ikke at komme for sent til forestillingen. Det blev et minus i karakterbogen.

12.717 skridt i dag. 8,260 km.

14-11-2015

11.192 skridt i dag. 7,270 km.

Vi besøgte legetøjsmuset og Viktualiemarkedet, og omkring Synagogen, men der var allerede bevæbnet politi på vagt.

Vi også omkring den gamle botaniske have, herefter blev det til .lidt indkøb inden vi vendte snuden hjemad.

15-11-2015

Vi besøgte i dag det Tyske Museum der ligger på en ø midt i floden Isar, der jo er en sideflod til Donau.

Vi så kun en tredjedel af udstillingen der var fordelt 6 etager, men det var vi omkring 3,5 timer om.

Vi skulle hjem og have benene op og noget at drikke. Klokken var også næste 15.00.

12.675 skridt i dag. 8,230 km.

16-11-2015

Jeg var oppe i rådhustårnet, først med elevator til 4. sal så betale 1 € (rentner) derefter til 9. etage, der var nogle amerikanske pige med i elevatorstolen, det var med megen møje og besvær at få dem ud på udsigtsgangen, men at den en af dem måtte klæbe sig op af væggen på vej rundt om tårnet var lidt af en parodi.

Så skulle vi til Asam kirken som Karin viste lå i samme retning som museet vi var på i går. Vi kunne ikke finde det så vi tog lige et smut hjem på hotellet.

Her fik jeg adressen kodet ind på mobilens Maps.

Efter et lille hvil skulle vi have vor eftermiddags kaffe og the, så var det op på fødderne igen, og så lykkedes også at finde kirken.

Vi spiste for sidste gang på Hotel Flemings restaurant, da det var slut med svinemørbrad, så vi måtte tage en wienersnitsel igen, samt at tjeneren tog 35 € jeg havde lagt på bordet til en regning på 32 €, han troede åbenbart at det var drikkepenge, men den gik ikke. Endnu et minus i bogen til restauranten.

15.854, skridt blev det til i dag. 10.300 km.

17-11-2015

Så fik vi lidt regn og en temperatur på ca. 10 grader. Jeg var på en stor gåtur da vi var inde for t se de fem høje, jeg havde ikke fået stillet G-maps til fodgænger, så vi kom vidt omkring inden vi fandt Maximilianstrasse og kunne så finde Marienplatz hvor vi fik vor eftermiddags kaffe og the. Jeg havde efterhånden så ondt i ryggen at jeg var ved at få helt slagside. Karin skulle lige omkring Rossmann inden vi fandt hotellet igen.

Vi er nu ved at gøre klar til afrejse.

Har fået boardingpas sendt til mobilen, det virker godt, så skal jeg ikke holde styr på papirerne.

18-11-2015

Vi tager herfra kl. ca. kl. 9,00.