Druer

Hvide druesorter

 

Tyske specialiteter

Det tyske vinland, har ca. 65 % beplantet med hvidevin, og dermed kun 35 % rødvin. Området strækker sif fra Elben i nord til Bodensøen i syd.

Mosel, Saar og Ruwer er klare hvidvins områder. Baden Württemberg og Baden er fortrinsvis rødvinsområder, dertil kommer Ahr i nord ved Køln er et rødvinsdistrikt.

Her har du en liste over hvidvinssorterne.

De store klassikere

Riesling

Riesling vokser i alle tyske vindyrkningsområder og tager et voksende område på mere end 22.000 hektar i anvendelse. Den repræsenterer mere end nogen anden tysk vinkultur.

Et glas vin til mad

Grüner Silvaner

Silvanerreben give mere neutral vin med mild syre, krydrede versioner er til stærke regionale retter.

Friskhed og elegance

Hvid Burgunder

Elegant hvid bourgogne, tør udvidet, med frisk syre og fine frugt vine er ideelle til hele menuen, men også lyse sommer vine.

Forførende duft

Scheurebe

Den bouquet minder om en moden pære eller fersken. Scheurebeweine er ideelle ledsagere til en aromatisk, krydret ret, fra forretter til desserter.

Duften af rosen

Gewurztraminer

Den Gewurztraminer er et monument af tysk vin kultur, der har overlevet århundreder. Hvor der skal ryddes, vil den igen være plantet.

Populære i hele verden

Chardonnay

Chardonnay er en af de mest populære sorter i verden. Også i Tyskland er dens dyrkning støt stigende . Vinene er velegnet ved mange lejligheder.

Ukompliceret fornøjelse

Müller-Thurgau (Rivaner)

Vinene er ukomplicerede smag og let tilgængelige. De fleste af dem er unge, lette og friske vine, for enhver dag.

Livlig, fyndige dråber

Kerner

Den “lille slægtning til den Riesling” tilbydes i alle kvaliteter. Så det er den robuste vin, samt den sene høst, nogle gange mousserende vin.

Pinot Grigio (Ruländer) i et moderne format

Grå Burgunder, Blå drue.

Pinot Gris er som regel tør, medium syrlighed og en smule stærk, dog ofte tilbudt som en Pinot Grigio fyldig vin med udpræget sødme.

Sydbadendiske speciale

Gutedel

Den særlige charme af denne vin, gør den smagsneutrale karakter af Gutedelrebe, derved kommer jordbunden til udtryk i enhver vin

Forfriskning garanteret

Elbling

Den forfriskende Elbling er en af de ældste hvide druesorter der dyrkes i Europa. De vinproducenter på den nedre del af Mosel arbejder efter en 2000-årig landbrugs tradition

Kraftig aroma af græs og kryderurter

Sauvigon Blanc

Den hvide Sorten har deres største udbredelse i det sydvestlige Frankrig, hvor det blev første gang nævnt i 1710.

Henved 140 druesorter er udplantet i Tyskland. Stor betydning har Riesling, Müller-Thurgau og Silvaner, da de dækker godt og vel en trediedel af det samlede beplantede areal.