Mostgewicht

 

Mostgewichte

Mostvægten fortæller i forvejen en hel del om den forventede kvalitet af vinen. Den måles i Oe (ºOechsle). Derfor kan udlede det mulige alkoholindhold i den færdige vin.

Vægten angiver vægtforhold på én liter most, én liter vand ved 20 ° C er 1,0, dvs densiteten af mosten. Vægten forhold på 1,076 for eksempel, er der en most med 76 grader Oechsle. Mostvægten resultater primært fra sukkerindhold. Heraf følger det maksimale alkoholindhold.

På grund af mostkoncentrationen kan der udvindes vand ved små mængder. De resterende ingredienser er koncentreret og kan være højere kvalitetsvine. Men processen er meget dyr og er kun brugt til kvalitetsvine.

De fleste forskellige mindstekrav af mostvægte for de enkelte druesorter og områder opgives kun som minimumsstandard. Mange vinproducenter bruger internt betydeligt højere standarder.

Mindestmostgewichte in °Oechsle für Qualitätswein und Prädikatswein:

Mindestmostgewichte Qualitätswein 51 – 72

Hochgewächs 60 – 70

Kabinett 67 – 82

Spätlese 76 – 90

Auslese 83 – 100

Eiswein Berenauslese 110 – 128

Trocken Berenauslese 150 – 154